Almere College groeit weer ten koste van Ichthus

Geschreven door Redactie

Het Ichthus College in Dronten blijft leerlingen verliezen aan het Almere College. Dat antwoordt het college van B en W op vragen bij de jaarstukken over 2018. Het lopende schooljaar is 37,3 procent van de leerlingen naar het Ichthus gegaan, tegen 62,7 procent naar het Almere College. Het college verwacht dat de verdeling het komende schooljaar 35 - 65 wordt.


Het Almere en het Ichthus waren vier jaar geleden ongeveer even groot. D66 en CDA vroegen hoe het kan dat de instroom nu 'onevenwichtig' is. "De gemeente heeft geen rol bij de verdeling van leerlingen", meldt het college. Wel zien B en W een oorzaak voor de scheefgroei. "De laatste tijd is een forse groei bij het Almere College mede vanwege de keuze voor het nieuwe onderwijsconcept gepersonaliseerd leren." 


Flexibel nieuw gebouw 

Het Almere College moest recent nieuwe noodlokalen bouwen, terwijl de oude aan de Educamoesten nog maar twee jaar eerder waren gesloopt. Bij het nieuwe gebouw dat over enkele jaren aan beide scholen onderdak moet bieden, wordt rekening gehouden met de wisselende leerlingenaantallen. "Bij de planvorming wordt uitgegaan van het totaal aantal leerlingen", stelt het college. "Door flexibiliteit in bouw van ruimte (lokalen) kan worden ingesprongen op een eventuele verandering van belangstelling van aantal leerlingen tussen de scholen."

Onze Ambassadeurs