Ouderloze baby-uil gevonden in Noorderplassen

Geschreven door Redactie

Op een fietspad in de Almeerse Noorderplassen heeft de dierenambulance een baby-ransuil gevonden. "Er is veel verkeer en veel honden lopen hier los, geen veilige plek voor de baby dus", aldus de stichting op Facebook.


Medewerkers van de dierenambulance hebben gezocht naar de ouders van het dier, maar konden hen niet vinden. Ze zagen het niet zitten om de vogel op het fietspad te laten, dus besloten ze de uil mee te nemen naar de opvang. Daar wordt de vogel grootgebracht om "op den duur weer terug te gaan naar het wild". 


Hoe de uil op het fietspad terecht is gekomen, is niet duidelijk. Medewerkers van de dierenambulance spreken van een "groot raadsel". Bij het bericht op Facebook vermoedt een aantal mensen dat de vogel uit het nest is gewaaid door de storm van voorgaande dagen.

Onze Ambassadeurs