Google stopt officieel met het produceren van eigen tablets

Geschreven door Redactie

Google gaat stoppen met het produceren van eigen tablets. Het bedrijf wilt de focus gaan leggen op andere elektronica, namelijk laptops.

Een Google-woordvoerder bevestigde onlangs dat er geen vervolg komt op de Pixel Slate-tablet uit 2018. Computerworld schreef dat Google aan twee kleinere tablets werkte, maar dat de ontwikkeling daarvan werd gestaakt. Het is nog onbekend waarom de plannen voor de kleine tablets niet doorgaan. 

Veel van de werknemers die bij Google op de tabletafdeling werken worden overgeplaatst naar de laptopafdeling. Langzamerhand vind er een verschuiving plaats binnen het klimaat van Google. 

Google gaat wel de productie van de Pixel-telefoons voortzetten. Het bedrijf focust verder met Pixel door te kijken naar de ontwikkeling van een Pixelbook. Bij dit apparaat kan de toetsenbord worden los geloppeld om de laptop als tablet te gaan gebruiken. Zo produceert Google straks een tablet en laptop in één. Als alle plannen zo doorgaan komt de nieuwe Pixelbook eind van 2019 nog uit. 

Onze Ambassadeurs