Almeerse singer-songwriter krijgt podium voor diversiteit

Geschreven door Innercircle

De Almeerse singer-songwriter Caroline in't Veld is als vrijwilliger regelmatig actief voor Stichting InnerCircle. Deze Almeerse stichting zet zich in voor diversiteit door middel van  podiumkunst.

Hoewel de stichting zich richt op de Almeerse samenleving trekt het werk van in't Veld ook de aandacht elders in het land. 

Poppodium Gigant in Apeldoorn besteedt aandacht aan de landelijke amateurkunstmanifestatie "Ik Toon". Voor de feestelijke afsluiting op zondagmiddag 30 juni heeft In't Veld carte blanche gekregen. Het resultaat is een mini-festival met lokale en regionale makers afkomstig uit 4 werelddelen. 
Theater, poëzie, muziek en dans vullen het programma van 15.00 tot 18.00 uur.

Best wel trots

"Ik ben best wel trots op de kans die ik gekregen heb van dit podium," laat in't Veld weten. "Zonder de facilitaire professionals die bij Podium Gigant in dienst zijn, was dit programma absoluut onmogelijk. Ze zetten veel mensen in om alles te realiseren." Makers in de regio tipten elkaar op de kans om in de grote zaal samen te spelen met In't Veld en haar band. "Het plan was om te werken met een open inschrijving maar door de snelle stroom sociale media aanmeldingen is het daar niet eens van gekomen." 

Lokale makers in de hoofdrol

In het hele programma vervult ze zelf een bescheiden rol. "Natuurlijk doe ik de presentatie, maar hier gaat het niet om onze eigen muziek, hoewel we veel zullen spelen. Onze band begeleidt bijvoorbeeld 2 oriëntaalse dansgroepen van Sheila Meijers. Alles draait om samenspel van de deelnemers, die we laten optreden in combinaties die nieuw zijn. Zo wordt het vanzelf een feest van culturen."

Veel podiumkunst voor lage prijs

Om het festival toegankelijk te houden voor iedereen is ook de kaartprijs door podium Gigant aangepast naar EUR 2.50. Bijzonder omdat er ruim 30 performers op het podium staan, waaronder bekende namen als rootsband Lenny Laroux. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via de link: https://www.gigant.nl/voorstellingen/kleuren---in-t-veld-ontvangt 

Onze Ambassadeurs