Meer inspraak voor burger bij Floriade

Geschreven door Redactie

De inwoners van Almere krijgen de komende tijd meer inspraak bij de Floriade. In een nieuw participatieplan, dat donderdagavond door wethouder Loes Ypma werd toegelicht aan de gemeenteraad, staat dat het college de aanbevelingen van het participatieonderzoek van bureau Inicio serieus neemt.


In dat onderzoek staat dat de Almeerders tot nu toe te weinig kans hebben gekregen om mee te praten en te denken over de inrichting van het Floriadeterrein. Ook was de communicatie naar de burger toe onder de maat. Wethouder Ypma wil daarom met een aantal activiteiten de betrokkenheid en participatie van de Almeerder vergroten. 

Parkeerdruk 

Zo mogen de inwoners meedenken over de inrichting van het Haddockterrein. Dit is de plek aan het Weerwater waar tot voor kort jachthaven Haddock was gevestigd. Ook worden inwoners uitgenodigd om mee te praten over het mobiliteitsplan om parkeerdruk door de Floriade in 2022 in de omliggende wijken te voorkomen.

Ook wordt er gesproken met het Stedelijk Overlegorgaan Gehandicapten Almere (SOGA) over de toegankelijkheid van het terrein. Via de Floriade Parade worden groene initiatieven gestimuleerd. Wie een goed idee heeft om Almere groener te maken kan duizend euro ter ondersteuning krijgen om het plan uit te voeren. 

Floriadeboom 

Scholen en woonzorggroepen kunnen in de toekomst een Floriadeboom adopteren om meer verbinding met het Floriadeterrein te krijgen. Ook mogen inwoners meedenken over de inrichting van de boulevard in de Floriadewijk.

Vanaf de eerste week in juli zal de gemeente de inwoners van Almere via verschillende media actief gaan informeren over de mogelijkheden om te participeren in de ontwikkeling van het Floriadeterrein.

Onze Ambassadeurs