Verdachten valsmunterij blijven vastzitten

Geschreven door Redactie

Vier Almeerders die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de productie en verspreiding van valse bankbiljetten, blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank van Lelystad dinsdag besloten.


De verdachten vroegen om vrijlating tot aan de inhoudelijke behandeling. Een verdachte wil beginnen aan een opleiding, een ander aan een baan en een derde heeft gezondheidsproblemen. De rechter vindt de aanklacht echter te zwaar voor vrijlating. De inhoudelijk behandeling staat gepland voor dit najaar, dus dat duurt volgens de officier van Justitie niet lang meer. 


De vier worden verdacht van de productie, handel en distributie van valse bankbiljetten tussen juli 2018 tot januari 2019. In januari zijn de verdachten bij invallen in Almere aangehouden. 


Het onderzoek naar vals geld loopt sinds juni 2018 en is een samenwerking tussen de recherche, Europol, de Marechaussee en De Nederlandsche Bank.

Onze Ambassadeurs