Leeuwinnen verliezen tegen de Amerikanen

Geschreven door Redactie

De leeuwinnen hebben het wereldkampioenschap voetbal verloren. Ze speelden in de finale tegen de Verenigde Staten. Ze verloren met 0-2. De Nederlandse vrouwen hebben al 23 jaar niet gewonnen van de Verenigde Staten.

De wedstrijd duurde 90 minuten. In de 61e minuut werd er door een strafschop gescoord en in de 69e minuut werd er ook gescoord. De Amerikaanse vrouwen wonnen ook in 2015 al het wereldkampioenschap. De Nederlandse vrouwen wonnen in 2017 het Europese kampioenschap.

De Amerikanen wonnen afgelopen week van de Engelsen in de halve finale. Nederland won in de halve finale tegen Zweden. De finale was te zien op NPO 1. Oranje begon met Anouk Dekker, Lineth Beerensteyn en Lieke Martens in de basis aan de WK-finale in Lyon.