Buurtbewoners boos over verkeersoverlast

Geschreven door Paula Blesing

Bewoners van de Tempo Doeloestraat in Almere Buiten zijn boos over de fors toegenomen verkeersoverlast in de rustige wijk. De drukte wordt veroorzaakt door een afsluiting van de Evenaar vanwege werkzaamheden aan twee bruggen.

Volgens buurtbewoners rijden sinds een week duizenden auto’s per dag door de straat. Er wordt bij de afgesloten Evenaar een omleidingsroute aangeven via de Buitenring, maar veel bestuurders kiezen een sluiproute via de Tempo Doeloestraat. 

"Het maakt nogal herrie al dat verkeer”, zegt Albert Joordens. Hij woont in een 30 kilometer zone maar het verkeer dat nu door zijn straat raast, rijdt stevig door. "We moesten een minuut of vijf wachten voordat we konden oversteken van de parkeerplaats naar onze tuin.” 

"Ze rijden erg hard en voor de kinderen is het gevaarlijk”, zegt een andere buurtbewoonster. Haar kinderen binnen houden vindt ze geen optie. "Met dit mooie weer moeten ze toch gewoon buiten kunnen spelen”. 

Meer werkzaamheden 

De afsluiting van de Evenaar duurt tot eind van de week. Volgens Joordens wil dat niet zeggen dan de rust dan teruggekeerd is. "Al de bruggen in de Evenaar gaan in renovatie. Dus dan wordt weer een stuk afgesloten en heeft een wijk verderop overlast van auto’s.”