Scanner om angst bij kinderen voor MRI weg te nemen

Geschreven door Redactie

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft sinds kort een mini MRI scanner in de wachtruimte staan om angst bij kinderen weg te nemen. Kinderen kunnen wel eens in paniek raken als zij door een MRI- of CT-scan moeten. Met de zogenoemde KittenScanner maken ze er spelenderwijs kennis mee.


Kinderen kiezen een favoriet karakter: een olifant, kip, robot of een krokodil, dat zelf de mini-scanner doorgaat. Dan start er een filmpje en kunnen ze zien wat er in Doris de kip of Ollie de olifant zit. 


Het Almeerse ziekenhuis heeft de scanner kunnen kopen door een anonieme donatie. ''Daar zijn we enorm blij mee,'' vertelt Daphne Ypma, teammanager Radiologie. ''De KittenScanner is een prachtige toevoeging aan ons voorlichtingsmateriaal voor kinderen. Door hun angst te verminderen verloopt het onderzoek vlotter en beter.''