City FC speelt gelijk tegen NEC in besloten oefenduel

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft in een besloten oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen NEC. Op het Friendship Sports Centre in Amsterdam-Noord werd het 2-2. De Almeerders speelden nog zonder de nieuwe spits Thomas Verheydt, die afgelopen week overkwam van Go Ahead Eagles.


City FC maakte desondanks een prima indruk in de eerste helft. Stijn Meijer stond na 35 minuten spelen op de juiste plek om een voorzet van Ricardo Kip binnen te werken: 1-0. Na rust maakte NEC’er Ole Romeny via een benutte strafschop de gelijkmaker. Vlak daarna kopte Joey van den Berg, oud-speler van FC Omniworld, de 1-2 voor NEC binnen. 


De wedstrijd lag halverwege de tweede helft tien minuten stil vanwege een hoofdblessure van NEC-verdediger Matthias Bossaerts. City FC-invaller Kenneth Aninkora zorgde in de slotfase vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker: 2-2. 


City FC begint op vrijdag 9 augustus aan de competitie in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen Roda JC.

Onze Ambassadeurs