Twee jaar cel voor verkrachting dochter

Geschreven door Redactie

Een 64-jarige man is veroordeeld tot twee jaar cel voor het verkrachten van zijn 16-jarige dochter in Almere. Het meisje logeerde in april 2016 bij haar vader. ’s Avonds zou hij het meisje gecommandeerd hebben bij hem in bed te komen, waar hij haar heeft verkracht.


Het meisje deed meteen aangifte tegen haar vader. Het duurde lang voordat de zaak voor de rechter kwam. Volgens de officier van justitie heeft dat te maken met het uitgebreide sporenonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut. Daaruit bleek onder meer dat het DNA op de onderbroek van het meisje waarschijnlijk spermavocht van de verdachte is.


Tijdens de rechtszaak twee weken geleden ontkende de man de beschuldiging. Verder wilde hij niks zeggen of toelichten, omdat hij zijn dochter niet wilde schaden.


De rechtbank vindt de verkrachting bewezen. Dat het gaat om een zeer kwetsbaar meisje met een verstandelijke beperking maakt de zaak nog erger, aldus de rechtbank. De rechter wilde de man eigenlijk 27 maanden cel geven. Omdat het lang geduurd heeft voor de zaak op zitting kwam, zijn er een paar maanden vanaf getrokken.



Onze Ambassadeurs