Ketelbrug blijft voorlopig gestremd voor scheepvaart

Geschreven door Redactie

De Ketelbrug in de A6 tussen Lelystad en Emmeloord blijft voorlopig gestremd voor hoge schepen. Dat laat Rijkswaterstaat weten. Zondag ontstonden problemen door een storing waardoor de brug niet bediend kon worden.

Wegverkeer kon twee uur lang niet over de weg rijden, wat volgens automobilisten leidde tot chaos.


Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend. Volgens Rijkswaterstaat zijn veel mensen bezig met het uitzoeken wat er precies is gebeurd. Zolang de oorzaak van de storing niet bekend is, gaat de brug niet open voor scheepvaart.


Calamiteiten

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft de storing van de Ketelbrug geen gevolgen voor hulpverlening van de brandweer. Als bij een calamiteit een hoogwerker nodig is, komt deze normaal gesproken uit Lelystad of Almere. Als de Ketelbrug afgesloten is voor verkeer wordt de hulp ingeschakeld van omliggende korpsen.


De GGD laat weten dat er geen calamiteiten zijn geweest waarbij de brugafsluiting problemen opleverde. Bij een afsluiting van een weg wordt per geval bekeken of een ambulance een andere route rijdt of naar een ander ziekenhuis gaat. Zondag is dit niet nodig geweest volgens een woordvoerder van de GGD.


Opheldering minister

Eerder lieten de VVD-fracties uit Dronten en Noordoostpolder weten, vragen te stellen aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Fractievoorzitter Ellen Lindenbergh van de VVD Noordoostpolder wil weten waarom er met de Ketelbrug steeds problemen zijn. Als het aan de fractie ligt, investeert het Rijk in een nieuwe en hogere brug of in een tunnel.


Foto door Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Onze Ambassadeurs