VVD wil van minister opheldering over Ketelbrug

Geschreven door Redactie

De VVD-fracties van Noordoostpolder en Dronten willen opheldering van minister Van Nieuwenhuizen over de Ketelbrug. Aanleiding is de storing van zondagmiddag. Verkeer stond toen twee uur voor de brug, omdat die niet meer naar beneden wilde.


De VVD heeft het niet geteld, maar weet dat de Ketelbrug alleen al het afgelopen halfjaar door een technisch probleem diverse keren open heeft gestaan. Niet alleen in de weekeinden of vakanties, maar ook doordeweeks. Dat is volgens de VVD Dronten schadelijk voor de economie. 


De twee gemeentelijke VVD-fracties willen via de Tweede Kamerfractie vragen stellen aan minister Cora van Nieuwenhuizen. Fractievoorzitter Ellen Lindenbergh van de VVD Noordoostpolder wil weten waarom er met de Ketelbrug steeds problemen zijn. Als het aan de liberalen ligt, investeert het Rijk in een nieuwe en hogere brug of zelfs in een tunnel. 


In juni waarschuwden de ANWB, Bouwend Nederland en andere belangenorganisaties in een brief aan de Tweede Kamer nog voor de economische gevolgen van sluiting van de Ketelbrug door achterstallig onderhoud. 


Vaker kritiek 

In het verleden hebben regionale bestuurders al vaker kritiek geuit op de betrouwbaarheid van de Ketelbrug. In 2011 pleitte toenmalig burgemeester Jaap Kroon van Urk voor een tunnel, maar dat plan was te duur. De Ketelbrug werd in 2013 gerenoveerd. De brug werd in 1970 opengesteld.

Foto door Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Onze Ambassadeurs