Senioren feesten tegen zomereenzaamheid

Geschreven door Redactie

Op 21 augustus komen er 10.000 senioren naar Almere om daar samen een knalfeest te vieren. Ze laten zien dat plezier maken, samen genieten en feest vieren de beste manier is om zomereenzaamheid tegen te gaan. Er zijn verschillende podia met live muziek, theater, cabaret, dans, talentenshows, workshops, straatartiesten, boottochtjes en een nostalgische kermis; er is geen festival dat zo veelzijdig is als het Forever Young Festival.

Het Forever Young Festival zet zich al jaren met succes in om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Dit jaar is er veel aandacht voor zomereenzaamheid, want voor veel ouderen is de zomer eenzaam. En daarin staat het festival niet alleen. Samen met Henk Krol, partijleider van 50-plus, zet Forever Young Festival zich deze zomer in om zomereenzaamheid terug te dringen, maar vooral ook bespreekbaar te maken. Niet voor niets is Forever Young Festival aangesloten bij de Coalitie tegen Eenzaamheid van VWS en wordt het festival door die coalitie ook als succesvol voorbeeld gezien.  

Het Forever Young Festival bouwt aan het grootste senioren netwerk van Nederland. Makkelijk contact maken met leeftijdgenoten, veel leuke activiteiten, nieuwe herinneringen dat zijn de ingrediënten van het Forever Young recept. Forever Young Festival en 50-plus gaan de strijd aan met zomereenzaamheid, één van de grootste sociaal maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. En, de oplossing is simpel; Let’s party! 


Onze Ambassadeurs