Het leven is een spiegel van jouw handelingen

Geschreven door Vivo Somnis - Leef je droom
Het leven is een spiegel van jouw handelingen
Column

Een man is samen met zijn zoon op wandelvakantie in het bos. Samen lopen zij over mooie paden, langs afgronden en over de bergen. Ze lopen door een diep dal waar het pad steeds lastiger begaanbaar wordt. De jongen struikelt over een grote tak en voelt een scherpe pijn, "AAAAAAH" schreeuwt hij het uit van de pijn. Tot zijn verbazing hoort hij vanuit de bergen rondom het dal "AAAAAAH" terug.

Gevuld met nieuwsgierigheid roept hij "Wie ben jij??", maar het enige antwoord dat hij terugkrijgt is "Wie ben jij??". Hij voelt zich in de maling genomen, wordt kwaad en schreeuwt naar de stem "Je bent een lafaard!!", waarop de stem antwoord "Je bent een lafaard!!". Op dat moment kijkt de zoon naar zijn vader en vraagt wat hier aan de hand is? De vader vraagt zijn zoon goed op te letten en roept "Ik bewonder jou!". De stem antwoord terug "Ik bewonder jou!". Daarop roept de vader nog harder "Jij bent prachtig!" en krijgt een harde "Jij bent prachtig!" terug.

De jong is verbaasd en begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is. Daarop legt zijn vader uit "De mensen noemen dit een ECHO, maar in feite is dit het LEVEN! Het leven geeft jou altijd terug wat jij erin stopt. Eigenlijk is het leven een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wilt, dan geef je meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid! Wens jij begrip en respect, geef dan vooral begrip en respect. Wil je dat mensen geduldig en respectvol met jou omgaan, geef hen dan ook alle geduld en respect. Deze natuurwet gaat op voor ieder aspect in ons leven.".

Het leven geeft je altijd terug wat jij erin brengt! Dat is geen toeval, maar een spiegel van jouw handelen.