Eerste Taxi Centrale Almere bestaat 40 jaar!

Geschreven door Redactie

Veertig jaar geleden op één september was de officiële start van ETC Almere.

Willem Stegink en zijn broer Herman besloten samen met hun echtgenoten Inge en Ineke een taxicentrale in Almere op te zetten. Het zijn welbewogen jaren geweest, we blikken graag met je terug naar veertig jaar geleden in Almere. 


De vader van de broers reed al voor die tijd vanuit Muiderberg met de taxi naar Almere, naar het Bivak in Haven. De eerste bewoners van Almere leefden daar in stacaravans. De schoolkinderen werden met de taxi naar scholen in Muiderberg gereden.  


In de jaren die daar op volgden is ETC Almere met de stad mee gegroeid. Waar ze ooit begonnen met twee taxi’s, hadden ze in het jaar 2000 een piek behaald van 80 taxi’s met zo’n 150 man personeel. Hierna zijn de aanbestedingen van grote contracten ingekrompen, dit kwam onder andere door de strengere eisen en duurdere kosten van contracten.

ETC Almere lag voor op de ontwikkelingen



ETC Almere lag voor op de technologische vernieuwingen. Zo reden zij de eerste Trein Taxi vanaf het Centraal Station in Almere. Ook waren zij het eerste bedrijf in Nederland met het Taxikeurmerk, die persoonlijk werd uitgereikt door de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat: Karla Peijs. ETC Almere was de eerste, geheel computer bestuurde taxi centrale met automatische riteverwerking en volg systeem van voertuigen, hier in Almere en omstreken.

Het taxibedrijf heeft in de jongere jaren ook het ziekenvervoer gereden voor verschillende zorgverzekeraars, het WVG vervoer dat nu WMO vervoer heet, en reed speciaal vervoer voor ouderen. ETC Almere had als één van de eerste taxicentrales in Almere, speciale taxi’s voor gehandicapten per rolstoel.


Gespecialiseerd



Nu, veertig jaar later, zijn ze nog springlevend. Net zoals vele andere bedrijven, moeten ze blijven innoveren. Tegenwoordig zijn ze gespecialiseerd in het rijden van zakenvervoer voor bedrijven, Schiphol vervoer (ophalen en brengen), rolstoelvervoer en ligtaxi vervoer. Uniek in Flevoland rijdt ETC Almere met ligtaxi’s rond, voor liggend vervoer waar geen medische handelingen worden verricht. ETC Almere werkt nu alleen nog maar met ritten op afspraak. Ze rijden geen horecavervoer en staan niet op het Centraal Station.


Dat ETC Almere nog steeds vol in de business zit, weten wij onderhand. Het zijn veertig bewogen jaren geweest, waar er veel is ontwikkeld en veel is mee gemaakt. ETC Almere heeft Almere zien bouwen en groeien, wat ontzettend snel is gegaan. Inmiddels is broer Herman welverdiend met pensioen en gaat Willem Stegink samen met zijn echtgenote Inge Stegink verder aan een nieuw avontuur. Ze hebben een geweldig team van chauffeurs en chauffeuses achter hun staan en kijken uit naar de volgende jaren met ETC Almere.


Willem, Inge en de collega’s staan op afspraak altijd voor je klaar, om je veilige en comfortabele kilometers te laten reizen.

Onze Ambassadeurs