Jeugdzorgpersoneel staakt op ludieke manier

Geschreven door Redactie

Er is maandag gestaakt door personeel in de jeugdzorg vanwege de toenemende werkdruk, bureaucratie en krappe budgetten.

Het personeel voert al 2,5 jaar actie voor verbeteringen in de jeugdzorg en wil met de actie laten zien dat het geduld op is.

Dat gebeurde met een landelijke manifestatie in Den Haag, maar ook in Almere was er een stakingsactie bij zorginstelling Triade Vitree. Het bedrijf biedt ondersteuning aan jeugd, gezinnen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een psychische stoornis.

Een deel van het personeel voerde een circusact op voor de rest van de collega's. Zo werd toch deels gestaakt en werd er ook doorgewerkt in Almere.

"Wij vinden dat het veel beter kan in de jeugdzorg. We kunnen veel meer kwaliteit bieden dan we doen op dit moment", legt een medewerker uit. Een collega vertelt: "Ik merk in de dagelijkse praktijk dat als ik iets wil doen dat ik niet de middelen heb om door te kunnen pakken. We kunnen dus niet de zorg beiden die de jongeren nodig hebben."

De oplossing is volgens het personeel simpel: "We moeten veel meer de regels loslaten en de medewerkers hun gang laten gaan", aldus een jeugdzorgmedewerker.

Onze Ambassadeurs