Wooncentrum De Aardbei is grotendeels geslaagd

Geschreven door Redactie

Wooncomplex De Aardbei in Almere bestaat één jaar en is grotendeels geslaagd.

Vroeger zat in het pand een vestiging van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Vorig jaar is het door Socius Wonen omgetoverd tot woongebouw voor jongeren tot 27 jaar. 

Door Wonen, Ontmoeten, Ontspannen en Werken (WOOW) te introduceren zou het pand meerdere functies krijgen. Zo is er een wasserette, een beheerkantoor, een grote ontmoetingsruimte en een collegezaal waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ook is er ruimte voor bedrijven.  

Ondernemer gezocht 

Het enige wat nog niet gelukt is, is horeca in het pand. De ondernemer die aanvankelijk een zaak zou openen, is afgehaakt en dus zoekt Socius Wonen nog een ondernemer. Ook met de activiteiten in de voormalige collegezaal lukt het nog niet echt, maar er is veel vertrouwen dat het in de toekomst een hotspot wordt voor leuke activiteiten.  

Voor Socius Wonen, die bijna 20 vestigingen door heel Nederland heeft, is het project in Almere geslaagd. "Ik zie dat bewoners er prettig wonen en contact met elkaar hebben", legt Annemarie Kaldewaij uit. "Als er nog zo'n pand in Almere beschikbaar is, dan zou het leuk zijn om nog een vestiging te openen."  

Gezellig  

Ook bewoner Ciara van Wingaarden is enthousiast over het wonen in De Aardbei: "Heel gezellig, er is veel meer aanspraak dan ik in eerste instantie had verwacht. Voor mij werkt het heel goed". Ze is positief over de toekomst: "Ik denk dat het de potentie heeft om te worden zoals het bedacht is. Dus met horeca en activiteiten in de collegezaal."

Onze krant nog niet ontvangen?