Eenzaamheid onder jongeren stijgt - VriendenEnzo brengt ze met elkaar in contact

Geschreven door Redactie

Bijna de helft (46 procent) van de jongeren geeft aan zich soms of vaak eenzaam te voelen. Bij meisjes is dat zelfs 60 procent, blijkt uit een peiling van onderzoeksprogramma Brandpunt+ onder 800 jongeren.

Ook VriendenEnzo, een gratis online platform dat is opgericht om eenzaamheid in Flevoland tegen te gaan, merkt de gevolgen van deze stijging.

De aanmeldingen van jongeren en jongvolwassenen zijn de afgelopen maanden met 35% gestegen. Ook het aantal oproepjes van jongeren neemt gestaag toe: er is een beweging gaande. Jongeren en jongvolwassenen lijken de eenzaamheid zat en gaan actief op zoek naar manieren om hier iets tegen te doen. 

VriendenEnzo biedt hun leden de mogelijkheid online gelijkgestemden uit de buurt te vinden en nieuwe vriendschappen op te bouwen. Wat het platform anders maakt? “Het is echt voor iedereen die leuke, nieuwe contacten in de omgeving van Flevoland zoekt.”, vertelt Jeroen Verschoor van VriendenEnzo. “Ongeacht waar je precies woont en wat je ook leuk vindt om te doen: er zit altijd iemand voor jou tussen.”

“En natuurlijk gaat online vrienden maken makkelijker dan ‘in het echt’. In de trein of supermarkt spreek je vaak niet zomaar iemand aan. Als je op ons platform zit, weet je dat iedereen daar op zoek is naar een nieuwe vriendschap. En het mooie: er komen elke dag weer nieuwe leden bij. Er is dus genoeg te beleven.”, aldus Jeroen.

Hoe helpt VriendenEnzo bij het tegengaan van eenzaamheid onder (jong)volwassenen?

  • Het is een gratis, vrijblijvend online platform waar iedereen welkom is.
  • Het maakt het makkelijker om nieuwe contacten in de buurt te ontmoeten, met dezelfde hobby’s en interesses. 
  • De drempel om contact te leggen is laag: het sturen van een bericht is zo gedaan. 
  • Op VriendenEnzo worden regelmatig gezellige groepsuitjes georganiseerd: een terrasje pakken, een spelletjes- of filmavond, naar de bioscoop of lekker los gaan in een pretpark. 

Hoe werkt de aanmelding en deelname? 

  • Maak een gratis account aan op www.vriendenenzo.nl 
  • Vul een persoonlijk profiel in en plaats je leukste foto. 
  • Andere profielen zijn nu vrij toegankelijk te bekijken. 
  • Plaats een oproep of stuur direct een berichtje naar een ander lid. 
  • Geniet van je nieuwe, waardevolle vriendschappen! 

Wat kost lid worden van VriendenEnzo?

Aanmelden en het aanmaken van een profiel zijn volledig gratis. Het nieuwe lid ontvangt daarnaast gratis 10 munten om de sfeer van de community te proeven. Deze mag het lid inzetten voor verschillende doeleinden, zoals oproepen plaatsen, versturen van berichten naar nieuwe contacten of jezelf ‘in the picture’ zetten. Er is dus geen sprake van een abonnement, zoals bij andere vriendschap en dating communities.

VriendenEnzo roept alle Flevolanders op zich in te schrijven en zo betekenisvolle, nieuwe vriendschappen (enzo) aan te gaan.

Onze Ambassadeurs