25 jaar zuiveldrankjes uit Almere

Geschreven door Redactie

De Yakultfabriek in Nederland viert het 25-jarig jubileum.

De fabriek, die al jaren in Almere is gevestigd, vierde zaterdag het jubileum met een drukbezochte open dag.

“Het programma heeft dit keer een Japans tintje. Tijdens de rondleiding van een half uur in de fabriek is het productieproces van ons kleine flesje natuurlijk te zien. En het Yakult team vertelt je graag meer over onze bijzondere geschiedenis, die al in 1935 in Japan begon”, aldus één van de gidsen in de fabriek.

Reportage

1Almere nam afgelopen weekend een kijkje tijdens de open dag. In de reportage (link) van maandag was te zien hoe de verslaggever een rondleiding kreeg. Aanstaande woensdag zie je optredens die plaatsvonden tijdens de open dag. Je ziet dan karate, je hoort bijzondere muziek en de man met het zwaard ontbreekt ook niet.

Yakult

Yakult is een gefermenteerde zuiveldrank. Bijna 85 jaar geleden bracht de wetenschapper dr. Minoru Shirota na jarenlang onderzoek het eerste flesje gefermenteerde zuiveldrank met probiotica op de markt in Japan. 25 jaar geleden opende de Europese fabriek zijn deuren in Almere.