Bushokjes krijgen een groen dak

Geschreven door Redactie

De bushokjes in Almere moeten groene daken krijgen. Afgelopen zomer werden de eerste begroeide bushokjes geplaatst in Utrecht en dat voorbeeld wil Almere volgen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen die de lokale fractie van ChristenUnie stelden.


Het stadsbestuur zegt dat de groene daken op abri’s vooral een positieve bijdrage kunnen leveren aan het milieu en biodiversiteit bij de haltes rondom en in de stadscentra. "Het is een mooie toevoeging aan de honderden bloembakken en ‘bijenlinten’ die in de stadscentra zijn geplaatst, om in het verstedelijkte gebied meer ruimte te bieden aan bijen, vlinders en insecten", schrijft het college van B en W. 


De gemeente zegt dat een deel van de abri's in Almere aan vervanging toe is en dat bij de komende aanbesteding het 'opgroenen' van de hokjes wordt meegenomen. Daarnaast wordt uitgezocht of bushaltes die niet vernieuwd worden, ook een groen dak kunnen krijgen. De resultaten van dat onderzoek zijn dit najaar bekend. 


Op het dak van de Utrechtse hokjes zijn vetplanten gezet in een dunne laag aarde. Deze planten groeien ook met heel weinig water in de volle zon. Volgens de gemeente Utrecht zijn de kosten voor onderhoud heel laag.

Onze Ambassadeurs