AviAir Almere wint in eredevisie ook van Smashing

Geschreven door Badmintonvereniging Almere

AviAir Almere heeft ook zij derde wedstrijd in de eredivisie gewonnen. In Sporthal Raggers werd het 7-1 voor het team van coach Dave Khodabux.

Timo Stoffelen, Diede Odijk en Georgy van Soerland maakten hun opwachting bij afwezigheid van een aantal basisspelers die internationaal actief waren. Ook de gelegenheid voor de terugkeer van twee lang geblesseerden. Sebastiaan Li won na bijna een jaar afwezigheid zijn enkelpartij en ook Manon Sibbald won haar dubbel en in een ware thriller ook haar enkelpartij.

Overwinning

Alle dubbels en enkelspelen werden gewonnen. Alleen de laatste mixpartij werd niet in winst omgezet.
De 15-jarige Diede Odijk won haar enkelpartij en dat deed ook Sebastiaan Li na bijna een jaar lang blessureleed en speelde in een gedegen partij naar een relatief eenvoudige winst.

Ook Manon Sibbald keerde terug op de baan na een langslepende blessure. Samen met Georgy van Soerland-Trouerbach, die onlangs noch 2 wereldtitels in de wacht sleepte, was het misschien toch wat onwennig maar wonnen ze hun partij. Niet alleen haar stijlvolle speelstijl wordt gewaardeerd maar zeker ook haar aanwezigheid. Hoe zou haar eerste enkelpartij na de langdurige blessure op eredivisieniveau vergaan? Er moest wel een derde game aan te pas komen. Die kon werkelijk alle kanten op kop. Na matchpoints over en weer vocht Manon zich als een tijgerin naar de 26-24 winst. Al moest het uit haar tenen komen maar winnen zou en moest ze. En ze deed het. Een luid applaus viel haar ten deel en liet ze haar emoties de vrije loop.

Vooruitgang

AviAir Almere doet dus uitstekende zaken in de stand van de eredivisie. Zeker met de terugkeer van Manon en Sebastiaan biedt dit meer perspectief voor de rest van de competitie.
Komende week staat er een dubbelweekend op het programma. Op zaterdag 28 september om 19.00  in en tegen Hoorn en op zondag 29 september om 14.00 uur in Sporthal Raggers is Roosterse BC de tegenstander.