Nog geen cao-acties ziekenhuis, wel solidariteit

Geschreven door Redactie

De ramen hangen vol steunbetuigingen, maar het personeel van het Flevoziekenhuis doet op dit moment nog niet mee aan de acties voor een betere cao.  

Volgens een woordvoerder van vakbond FNV is de actiebereidheid in het hele land groot, maar verlopen de acties volgens een goed gecoördineerd estafettesysteem. Komende donderdag draaien de medewerkers van ziekenhuizen in Drachten, Sittard en Heerlen bijvoorbeeld alleen zondagsdiensten. Dit betekent dat veel afdelingen in de ziekenhuizen, net als op een zondag, gesloten blijven voor alle niet-spoedeisende zaken. 

Nog geen planning voor Flevoland 

Het FNV kan nog niet zeggen wanneer Flevolandse ziekenhuizen aan de beurt komen. "We maken de acties meestal pas anderhalve week van tevoren bekend," vertelt vakbondsbestuurster Harma Schrage. "We brengen dan eerst de werkgever op de hoogte. En daarna volgt er een persbericht." 

Meer loon en toeslag voor extra 

De bonden willen voor de ziekenhuismedewerkers een salarisverhoging van vijf procent. Ook zou er een toeslag moeten komen wanneer de werkgever medewerkers op korte termijn extra laat werken. Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers. 

De cao-onderhandelingen met de ziekenhuiswerkgevers liepen in juni stuk.

Onze Ambassadeurs