Thuisdebuut Venema: doelpunt en driepunter

Geschreven door Redactie

Nick Venema luisterde zijn thuisdebuut vrijdagavond tegen Jong AZ op met een treffer.

De 20-jarige aanvaller opende al na twintig minuten de score voor Almere City FC en was daarmee mede verantwoordelijk voor de derde thuisoverwinning van het seizoen. 

Met een doelpunt en drie punten kan Nick Venema tevreden terugkijken op zijn eerste minuten in het Yanmar stadion. Na twintig minuten maakte hij zijn bijnaam ‘’Venomenema’’ al waar voor eigen publiek. ,,Ik kreeg een diepte bal van Torino Hunte en zag de keeper komen. Op dat moment wist ik wat ik moest doen en ik schoot de bal langs de keeper het doel in.” 

De aanvaller heeft zogezegd een neusje voor de goal. Met als kwaliteit om rustig te blijven bij enorme kansen. Van jongs af aan train ik op dit soort situaties en dat pakt zich vaak goed uit op momenten als deze. 

Ondanks het goede spel van Venema, hij werd door het publiek gekozen tot ‘Man of the Match’, blijft de spits kritisch op zichzelf. ,,In de eerste helft kwam ik goed in mijn spel maar aan de tweede helft kun je zien dat ik wedstrijdritme mis.’’ 

In het tweede bedrijf had de FC het sowieso moeilijk. Ondanks de vele dreigingen van de FC, maakte de ploeg van trainer Robert Molenaar het zichzelf nog aardig lastig. ,,We creëerden veel kansen en moesten uitlopen naar 4 of zelfs 5-1. In de slotfase kon Jong AZ toch nog gevaarlijk worden en moesten we uiteindelijk toch nog onnodig tot aan het gaatje.’’

Onze Ambassadeurs