1.500 fans mogen topper tussen City FC en Cambuur bijwonen

Geschreven door Redactie

Voetbalclub Almere City FC mag op zondag 28 februari 1.500 toeschouwers toelaten bij de wedstrijd tegen medekoploper SC Cambuur.


Het gaat om een praktijktest om inzicht op de besmettingsrisico's bij evenementen te krijgen. Een week eerder mag ook in Nijmegen bij de wedstrijd NEC tegen De Graafschap publiek aanwezig zijn.

De stadionbezoekers in Almere worden ingedeeld in drie "bubbels", van respectievelijk 200, 600 en 700 personen. Wie de wedstrijd wil bijwonen moet voldoen aan een aantal strikte voorwaarden.


Zo moet maximaal 48 uur van tevoren een coronatest worden gedaan. Het negatieve resultaat daarvan moet worden aangetoond om binnen te komen. Vijf dagen na de wedstrijd moet vervolgens een tweede test uitgevoerd worden. Verder is het downloaden van een speciale app een vereiste.

In de verschillende bubbels worden diverse experimenten uitgevoerd, meldt de NOS. Zo dragen supporters in het ene vak een mondkapje en in het andere vak niet. In bepaalde vakken mag geschreeuwd en gezongen worden. Ook mogen sommige fans naast elkaar zitten, in plaats van met de verplichte 1,5 meter tussen hen in.

Almere City start volgende week met het inrichten van het stadion voor het evenement. Seizoenkaarthouders en businessclub-partners ontvangen een bericht over de mogelijkheden om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Onze Ambassadeurs