Almere City FC blijkt wolf in schaapskleren

Geschreven door Redactie

Na een heuse ‘Remontada’ heeft Almere City FC de negende thuiswedstrijd op rij in competitieverband gewonnen.

Door een slechte start en rappe 0-2 achterstand lijkt er vrijdagavond een einde te komen aan de indrukwekkende thuisreeks van City, maar na een knappe comeback stapt de ploeg van trainer Robert Molenaar toch met de volle buit van het veld. 

,,Het is toch mooi dat die sterke serie in het eigen Yanmar Stadion zo gaat leven bij de media en onze supporters. Dan krijg je echt het gevoel van: wij gaan hier niet verliezen”, straalt matchwinner Mees Kaandorp na het laatste fluitsignaal. 

Slechte start 

De avond begint echter totaal anders. De regen komt bij aanvang van de wedstrijd met bakken uit de hemel en de start van Almere City FC zorgt ook niet bepaald voor een vrolijke stemming op de tribunes. Bij de eerste kans van FC Dordrecht is het namelijk direct raak. Rechtsback Bram van Vlerken glijdt weg, waardoor Dwayne Green de bal voor kan geven. Van dichtbij weet Pedro Marques binnen te tikken. 

Ook na de openingstreffer blijven de ‘Schapekoppen’ relatief simpel door de middelste linie van Almere City combineren en dat resulteert na een kwartier direct in de 0-2. Uit een razendsnelle counter krijgt Marquez een enorme kans om nogmaals te scoren. Hij stuit in eerste instantie op doelman Smits en in tweede instantie kan Damon Mirani nog redding brengen. Maar wanneer de bal voor de voeten van Jari Schuurman belandt is het alsnog raak. 

Ommekeer 

Pas daarna lijkt de ploeg van trainer Robert Molenaar wakker te worden. Shayon Harrison, Anwar Bensabouh en Youri Loen nemen het vijandelijk doel onder vuur, maar doelman Andries Noppert blijkt telkens een sta-in-de-weg. Gelukkig weet Kaandorp vlak voor het rustsignaal wel doel te treffen. Uit een afgeslagen hoekschop schiet hij de bal perfect in de kruising. 

Het blijkt het begin van de ommekeer te zijn. In de tweede helft staat er een beduidend sterker Almere City in het veld en wordt FC Dordrecht terug op de eigen helft gedrongen. Tien minuten na rust resulteert dat in de verdiende gelijkmaker. Uit een vrije trap van Hunte en een daaropvolgende scrimmage belandt de bal voor de voeten van Harrison. Die schiet raak en scoort daarmee voor de vijfde wedstrijd op rij.Kaandorp matchwinner 

,,Vanaf dat moment had ik echt het gevoel dat we eroverheen zouden gaan. Het is fijn dat dit ook is gelukt”, vervolgt Kaandorp, die zelf de winnende treffer voor zijn rekening neemt. De bal wordt voorgegeven vanaf de rechterkant,  Nick Venema weet hem net niet goed te raken en dan is de van AZ overgekomen aanvaller er als de kippen bij om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. 

,,Ik ben er heel blij mee. In de afgelopen weken was ik al een paar keer dichtbij een treffer. Daarom voelt het fijn dat ik hem nu op een belangrijk moment maak. En dan ook maar gelijk twee”, lacht Kaandorp. 

In de slotminuut van de wedstrijd is Joshua Smit nog ontzettend belangrijk voor zijn ploeg, door met een knappe redding de gelijkmaker te voorkomen. De 3-2 blijft op het scorebord staan en daarmee is de zege een feit. 

Op naar De Graafschap 

Met veertien punten zijn de Almeerders nu terug te vinden op de zevende plaats van de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij De Graafschap, dat momenteel derde staat. Tickets voor dat duel bestel je hier.


Foto’s: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.