Robert Mienstra presenteert twee columnboeken in Nieuwe Bibliotheek

Geschreven door Redactie

Journalist Robert Mienstra van Almere DEZE WEEK presenteert woensdag 16 oktober om 20.00 uur in de theaterzaal van de Nieuwe Bibliotheek zijn twee columnboeken ‘ik wil opzeggingen’ en ‘Buurman Karel.’ 

Toegang is gratis.

Journalist en historicus Casper van den Broek en publicist Bart Buijs belichten op de avond hun visie op de identiteit van Almere. Mienstra zelf komt met stuntverhalen over het ontstaan van zijn columns, leest voor en geeft een inkijkje in zijn derde boek dat al op stapel staat. Dat speelt zich voor een groot deel af in het Almeerse stadhuis. 

Tijdloos 

Mienstra is sinds 3 mei 1998 columnist in Almere. Inmiddels 15 jaar voor Almere DEZE WEEK. Daarvoor schreef hij columns in de Gooi- en Eemlander, het Dagblad van Almere en in Almere Vandaag.  

“Mijn voormalige chef Cor van Mulligen van het Dagblad van Almere zei toen ik begon met columns ‘ik wil dat de ene helft van Almere tegen je is en de andere helft voor je. Ik wil opzeggingen van abonnees.’ Nou, die kwamen er. Dat moest dus ook de titel van mijn ene columnboek worden.” 

Het tweede boek ‘Buurman Karel’ bevat 144 columns over de illustere buurman van Mienstra. “Die fileerde iedere week op zijn kenmerkende wijze alles wat in Almere gebeurde, ook politiek. En daar maakte ik weer columns van. Nu ik ze allemaal gebundeld heb in ‘Buurman Karel’, zie ik dat er in Almere weinig veranderd is, zeker politiek. Buurman Karel overleed in 2015. Maar zijn visie is tijdloos.” 

Almeerders die de avond willen bezoeken, kunnen gratis een toegangskaartje reserveren: Kaarten aan de balie van de Nieuwe Bibliotheek of online via www.denieuwebibliotheek.nl 


Onze Ambassadeurs