Microsoft begint met testen van gamestreamingdienst

Geschreven door Redactie

Voor het Project xCloud is Microsoft begonnen met het uitnodigen van mensen die de dienst willen testen. Dat maakt topman Kareem Choudhry maandag bekend. 

Project xCloud is een streamingdienst die het mogelijk maakt om spellen naar verschillende apparaten te streamen, zoals naar een smartphone of tablet. Omdat games direct vanuit datacentra doorgestuurd worden naar de apparaten van gebruikers, hoeven games niet meer eerst gedownload of geïnstalleerd te worden. 

In september maakte Microsoft al bekend dat de tests zouden starten in oktober. De topman noemt de bèta een “kritieke fase” in zijn ambitie om gamestreaming beschikbaar te maken over de hele wereld. Onder meer wordt er met de test bekeken hoe de netwerken het volhouden en of er bij het spelen van games enige vertraging optreedt.

Hoelang de testperiode duurt is niet bekend. Eerder zei Microsoft al dat het zo lang zal duren als nodig is. Ook is nog niet bekend wanneer de dienst officieel wereldwijd uitkomt en hoe duur de dienst zal zijn.


Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.