Razendsnelle goal nekt Almere City FC op bezoek bij Telstar 18 oktober 2019

Een razendsnel doelpunt van Reda Kharchouch heeft Almere City FC de das omgedaan op bezoek bij SC Telstar.

De aanvaller van de thuisploeg is al na 51 seconden trefzeker en de equipe van trainer Robert Molenaar slaagt er ondanks een duidelijk veldoverwicht daarna niet meer in om de opgelopen schade weg te werken: 1-0. Een flinke tegenslag voor de Flevolanders.

Bart Meijers staat in Velsen-Zuid aan de aftrap, omdat Radinio Balker vorige week tegen Go Ahead Eagles geblesseerd uitviel en de komende weken niet inzetbaar is. Voor de 22-jarige verdediger, die afgelopen zomer werd overgenomen van NAC Breda, begint het duel uiterst vervelend. Bij de eerste aanval van de thuisploeg wordt Meijers eruit gelopen door Reda Kharchouch, die de bal vervolgens snoeihard achter de kansloze Joshua Smits poeiert. Daardoor kijken de Flevolanders binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand aan.

Het duel kabbelt daarna voort en de beide doelmannen krijgen bijzonder weinig te doen. Het enige wapenfeit van City in het eerste half uur betreft een schot van Nick Venema. Na een goede dieptepass kan de spits het doel vanuit een moeilijke hoek onder vuur nemen, maar zijn harde inzet spat uiteen op de vuisten van keeper Anthony Swolfs.

Omdat diezelfde Swolfs vlak voor rust een terugspeelbal opraapt, mag Youri Loen binnen het zestienmetergebied nog aanleggen voor een vrije trap, maar die inzet wordt gekeerd door de snel uitlopende doelman. Bij rust kijken de Flevolanders dan ook tegen een achterstand aan.

Direct na rust kent de equipe van Molenaar een sterke fase, waarin de ploeg nadrukkelijk aandringt en enkele kansen krijgt. Zo ziet Youri Loen een hard afstandsschot gekeerd worden door de goalie en wordt een vlot lopende aanval tot hoekschop verwerkt.

Met het inbrengen van Faris Hammouti en James Efmorfidis, die terugkeert na een lange periode van blessureleed, hoopt Molenaar na 69 minuten zijn team vooral in aanvallend opzicht te versterken. Het duo komt binnen de lijnen voor Torino Hunte en Dico Koppers.

Hoewel de Almeerders ook in de slotfase veruit het meeste balbezit hebben en nog wel aandringen, blijven opgelegde kansen op de gelijkmaker achterwege. Uit een ouderwetse scrimmage en met een schot van de ingevallen Anass Ahannach (over) is de ploeg van Molenaar nog wel dreigend, maar daar blijft het bij in het Rabobank IJmond Stadion.