Dakkapel woning in Tussen de Vaarten uitgebrand

Geschreven door Redactie

Een dakkapel van een woning aan de Hildo Kropstraat in Almere is maandagmiddag volledig uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners van het hele woonblok zijn tijdelijk opgevangen in het buurthuis aan de overkant van de straat. De oorzaak van de brand is onbekend. 

De brand ontstond op zolder en was volledig uitslaand toen de brandweer de straat in reed. Daarop is meteen een tweede voertuig opgeroepen voor extra mankracht. 

Behalve de uitgebrande dakkapel is er veel rook- en waterschade in de woning. De bewoners kunnen daarom voorlopig het huis niet meer in, volgens een woordvoerder van de brandweer. 

Water- en rookschade bij buren 

Ook aan de woningen van de buren is schade. Aan de rechterzijde is behoorlijk wat water- en rookschade ontstaan. Volgens de woordvoerder is de linkerwoning er goed vanaf gekomen. Het is nog onbekend wat de schade is aan de woningen. 

Bruin water uit de kraan 

Nadat de brandweer vertrokken was, kwamen er klachten uit de wijk over bruin kraanwater. "Dat kan wel kloppen", zegt een woordvoerder van de brandweer. 

"Bij het blussen wordt er in een keer heel veel water afgenomen. Daardoor kan er wat vuil in de leiding komen dat er bij normale stroming niet komt." Mensen die hier last van hebben kunnen volgens de brandweer de kraan door laten spoelen totdat het water weer helder wordt.

Onze Ambassadeurs