Vrije middelbare school komt er toch niet

Geschreven door Redactie

De middelbare vrije school in Almere komt er voorlopig niet. De school wilde dit schooljaar beginnen met de lessen en zou samenwerken met Het Baken en de Almeerse Scholen Groep (ASG). Omdat ASG openbaar onderwijs aanbiedt, mag het bestuur volgens de eigen statuten niet samenwerken met bijzonder onderwijs. Dat zegt een van de initiatiefnemers.


De vrije school valt onder bijzonder onderwijs, omdat wordt lesgegeven vanuit een bepaalde visie op onderwijs. Hierbij ligt de nadruk op het ontwikkelen van de verbeelding en creativiteit. 


In 2016 begonnen ouders met een actie om de vrije middelbare school naar Almere te krijgen. Vanwege het tekort aan leerlingen werkte de vrije school toen samen met de Almeerse Scholengroep (ASG) en Het Baken. 


''Het is ontzettend teleurstellend voor ons dat het voorlopig niet doorgaat'', zegt Daan Schieman namens het ouderinitiatief. ''De bedoeling is nog steeds om het te realiseren. We gaan ons heel erg inzetten om in september 2021 te beginnen met het vrije middelbare onderwijs.'' Het ouderinitiatief gaat hierover in gesprek met het ministerie en de besturen. 


Voorlopig moeten de leerlingen na het basisonderwijs nog uitwijken naar de vrije middelbare school in Amsterdam.

Onze Ambassadeurs