Derde basisschool in Nobelhorst opent in 2022

Geschreven door Redactie

Er komt een derde basisschool in Nobelhorst in Almere.

De nieuwe school gaat open in 2022 en er wordt Montessori-onderwijs gegeven. Naast de basisschool komt ook het Montessori Lyceum Flevoland. Deze middelbare school is nu gehuisvest in een tijdelijk gebouw in Almere Buiten en verhuist over zo'n drie jaar naar een nieuw adres in Nobelhorst. Dat meldt de gemeente Almere.  

In nieuwbouwwijk Oosterwold worden de komende jaren ook een nieuwe basisschool en gymzaal door de gemeente gebouwd. Er is daarvoor een kavel gereserveerd in de nieuwbouwwijk. Wel moeten inwoners van Oosterwold alles zelf inrichten, zoals wegen trottoirs en wandelpaden. Een onderwijshuisvesting is wel een gemeentelijke plicht. Ook dit schoolgebouw wordt opgeleverd in 2022. 

Welke school er in komt, is nog niet duidelijk. De gemeente wil met inwoners van Oosterwold overleggen aan welke scholen behoefte is. De gemeente wil wel dat het onderwijs mogelijk tegemoet komt aan de ontwikkelfilosofie van Oosterwold. 

Stedenwijk 

Ook in de Almeerse Stedenwijk gaat er wat veranderen qua schoolhuisvesting. De scholen daar zijn veertig jaar oud en toe aan vernieuwing. Er is een plan voor twee brede buurtscholen. Er wordt nog getwijfeld over volledige nieuwsbouw of renovatie en uitbreiding. 

De vernieuwing moet zorgen volgens de gemeente zorgen voor een positieve uitstraling op de wijk, die de leefbaarheid ten goede komt. In de brede buurtscholen wordt naast een school ook bijvoorbeeld een kinderopvang gehuisvest. De plannen voor de brede buurtschool moeten volgend jaar klaar zijn. In 2022 moeten de buurtscholen er staan.

Onze Ambassadeurs