OM eist in hoger beroep 3,5 jaar cel voor verkrachten Almeerse

Geschreven door Redactie

Tegen een illegale taxichauffeur die een vrouw uit Almere in zijn taxi zou hebben verkracht, is maandag bij het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep 3,5 jaar cel geëist.

De verdachte zou ook de telefoon en de handtas van de Almeerse hebben gestolen. De verdachte zou verder nog straatroven hebben gepleegd in verschillende plaatsen in Noord-Holland. 

De Almeerse stapte vier jaar geleden op het Leidseplein in Amsterdam in de auto bij de 27-jarige verdachte die haar tegen betaling naar huis zou brengen. De chauffeur stopte echter bij een stille plek in Almere Poort. De vrouw vluchtte uit de auto. Haar dure tas bleef achter in de taxi. De vrouw werd door een andere automobilist naar het politiebureau gebracht. Daar vertelde zij dat ze was verkracht. 

 

De verdachte kreeg eerder van de rechtbank meer dan zeven jaar cel opgelegd voor de verkrachting van de Almeerse en voor vijf straatroven. Daartegen ging hij in beroep. De man houdt vol dat er geen sprake was van verkrachting, maar dat de seks met de Almeerse met wederzijds goedvinden was. Het OM gelooft dat ook nu niet. Toch valt de strafeis lager uit, omdat het OM een straatroof moest schrappen en omdat het veel te lang heeft geduurd voordat de strafzaak is afgerond. Behalve een celstraf eist het OM dat de verdachte 3500 euro schadevergoeding aan de Almeerse betaalt. 

 

Het hof doet uitspraak op 11 november.

Onze Ambassadeurs