Waakmand voor familie terminaal zieke patiënten

Geschreven door Redactie

De afdeling Longziekten van het Flevoziekenhuis in Almere heeft een speciale waakmand ontwikkeld. Deze mand is bedoeld voor de familie van terminaal zieke patiënten en is gevuld met spulletjes die het waken bij een zieke patiënt wat draaglijker maken. 

In de mand zitten onder meer iets te eten en te drinken, toiletartikelen, tissues, een klein waxinelampje en een deken voor de nacht. Wanneer de familie waakt, kan het lampje in het halletje van de kamer worden neergezet. Wanneer de patiënt uiteindelijk overlijdt wordt er een witte roos aan de deur van de kamer gehangen.

Met de waakmand heeft de afdeling Longziekten een interne gastvrijheidsprijs gewonnen. Volgens het ziekenhuis wordt het idee erg gewaardeerd door de wakende families.

Onze Ambassadeurs