Veel internationale aandacht voor transgenderzebrapad

Geschreven door Redactie

Een aantal dagen nadat in Almere het eerste transgenderzebrapad van Europa is geopend, duiken internationale media ook op het fenomeen.

Zo hebben RT, voorheen Russia Today, en de Daily Mail er inmiddels over bericht. Deze berichtgeving wordt op sociale media veel gedeeld.  

"A city outside of Amsterdam has the unique distinction of possessing the first-ever ‘transgender’ crosswalk" is de eerste zin in het artikel van RT. "'Transgender road crossing is unveiled in Holland" is de kop van de Daily Mail. Daarnaast schrijven onder andere PinkNews, IOTWReport en andere buitenlandse media over het zebrapad.  

"Niet verwacht internationale aandacht" 

Suzanne van der Laar, initiatiefnemer van het transgenderpad, is erg blij met alle internationale aandacht: "Internationale aandacht had ik echt niet verwacht, ik vind dit echt heel bijzonder". Volgens Van der Laar laat dit weer eens zien dat de transgemeenschap er is en dat zij zichtbaar zijn. "We komen gewoon naar buiten en iedereen over de wereld vindt dit oké". RT is in meer dan honderd landen voor 700 miljoen mensen te ontvangen op televisie. PinkNews is gericht op LHBT+'ers en heeft meer dan een half miljoen volgers op Facebook. De Daily Mail is een Britse tabloid met een oplage van circa 2 miljoen kranten.  

Ook internationaal 'niet iedereen enthousiast' 

Ondanks de goede bedoelingen van het pad, is niet iedereen enthousiast in het buitenland. De internationale media hebben de Nederlandse commentaren vertaald naar het Engels. "Mag ik er als hetero man wel over heen lopen? Of is die alleen voor LBHITQRSTUVW-ERS?" is de oorspronkelijke reactie van Edwin Heij. Bij RT maken ze er dit van: “Can I walk over it as a straight man? Or is it only for LGBTQRSTUVW-ers?”Eerste van Europa, niet van de wereld 

Almere heeft een unicum met het eerste transgenderpad van Europa, maar niet van de wereld. Zo werd er afgelopen zomer al een pad geopend in het Canadese Toronto. In Calgary, tevens in Canada is er zelfs al een transgenderpad beklad.

Onze Ambassadeurs