Stem op uw favoriet voor de Cliëntenjaarprijs 2019!

Geschreven door Redactie

Om het jaar reikt de cliëntenraad van het Flevoziekenhuis een prijs uit aan medewerkers van het ziekenhuis met het beste project voor verbetering van de zorg.

De cliëntenraad heeft van de 9 inzendingen 3 projecten genomineerd. U bepaalt wie de Cliëntenjaarprijs 2019 wint.   

  

Iedereen kan stemmen in november 

De cliëntenraad nodigt u uit om te kiezen. De deelnemers hebben een korte film gemaakt over hun project. De films staan op de website www.flevoziekenhuis.nl. Stemmen kan de hele maand november via de stemmodule, ook op deze website. Of via de stemformulieren die liggen bij mijnInfopunt in de centrale hal van het Flevoziekenhuis. Het project met de meeste stemmen wint de Cliëntenjaarprijs 2019.    

De 3 genomineerde projecten     

  

‘Bloedafname verbeteren met de Vein Viewer ®’ door de afdeling Laboratorium. De kleine handzame VeinViewer® maakt met een onschadelijke techniek een duidelijke digitale afbeelding op de huid waarop te zien is waar de bloedvaten lopen. Daardoor gaat het bloedprikken makkelijker.    

‘Waakmanden’ door de afdeling longgeneeskunde.  Tijdens de terminale fase van een patiënt zit de naaste familie aan bed om te waken. Voor deze moeilijke tijd is er een waakmand gemaakt met kleine attenties voor zowel de familie als de patiënt.       

Eerste Hulp Bij Angstige Kinderen’ (EH-BAK) door de afdeling Kindergeneeskunde. Uit onderzoek blijkt dat als je kinderen afleidt tijdens een vervelend onderzoek of behandeling ze  minder pijn en minder angst ervaren. In de EH-BAK zitten verschillende soorten afleidingsmateriaal om zowel hele kleine kinderen als oudere kinderen te kunnen afleiden.    

  

De Cliëntenjaarprijs

De Cliëntenjaarprijs bestaat uit een kunstwerk van een Almeerse verstandelijk beperkte kunstenaar (verbonden aan Atelier ‘De Witte Olifant’) en €2.500,- om het project te realiseren. De winnaar maken we bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Flevoziekenhuis.   

  

Wat doet de Cliëntenraad?

De cliëntenraad adviseert gevraagd en ongevraagd de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis over kwaliteit van de zorg. De leden van de cliëntenraad werken niet in het Flevoziekenhuis.