Opvolger ‘Soldaat van Oranje’ mogelijk in Almere

Geschreven door Redactie

Ruim zes jaar geleden verschenen de eerste berichten dat het team achter Soldaat van Oranje werkt aan een opvolger. Er werd een nieuwe musical geschreven, over de Nederlandse ontstaansgeschiedenis van New York, onder de titel Nieuw Amsterdam.

Vorige jaar werd gemeld dat het schrijversteam (Tekstdichter Frans van Deursen, componist/muziekproducer Martijn Spierenburg, schrijver Edwin de Vries en schrijver/regisseur Theu Boermans) een repetitie-klaar script had geschreven. Voor de locatie (net als bij Soldaat van Oranje een vaste locatie) had men een drietal mogelijkheden op het oog. Recentelijk werd bekend dat men een haalbaarheidsstudie heeft gestart voor een nieuw te bouwen theater met hotel, horecafaciliteiten en vergaderruimtes in Almere. Het nieuwe theater zal een permanent karakter hebben.


Onderzocht wordt of er mogelijkheden zijn op het Atlantisstrand, naast het Floriadeterrein in Almere. Mark de Kruijk, director Special Projects bij Amerborgh: “Onze nieuwe productie is gebaseerd op het boek ‘Nieuw Amsterdam’ van Russell Shorto‎, over de ontstaansgeschiedenis van New York en de invloed van de founding fathers van de Nederlandse kolonie Nieuw-Amsterdam. Water is een belangrijk element in het verhaal en daarom zijn we ook op zoek naar een locatie aan het water.” Almere is ook nieuw land, en past daarmee goed in het verhaal van Nieuw Amsterdam, volgens De Kruijk. 


De haalbaarheidsstudie wordt door NEW Productions uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Almere. Die wil naast het Atlantisstrand ook nog andere locaties in de gemeente in de studie betrekken. 


NEW Productions is het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. De missie van NEW Productions is oorspronkelijk Nederlands muziektheater te maken met bij voorkeur een (vaderlands) historisch verhaal als basis. NEW Productions heeft niet de ambitie een grote producent met veel producties te worden, maar gelooft in met een klein, maar betrokken team gefocust te werken aan één productie die speelt en één of twee in voorbereiding. 


De opvolger van Soldaat van Oranje – De Musical gaat naar verwachting in 2021 in première.

Onze Ambassadeurs