Zes jaar cel voor taxichauffeur die vrouw verkrachtte

Geschreven door Redactie

Een illegale taxichauffeur heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen voor het verkrachten en bestelen van een vrouw uit Almere.

Hij moet van het gerechtshof in Amsterdam 6 jaar de cel in. Eerder werd de man veroordeeld tot 7,5 jaar celstraf. De straf is lager vanwege de langslepende zaak.  

Het slachtoffer stapte vier jaar geleden in Amsterdam in de auto bij de dader. Die zou haar tegen betaling naar huis brengen. De chauffeur stopte echter bij een stille plek in Almere Poort. Daar verkrachtte hij de vrouw.  

De Almeerse vluchtte daarna uit de auto. Haar dure tas met telefoon bleef achter in de taxi. De chauffeur nam beide mee. Het slachtoffer werd door een andere automobilist naar het politiebureau gebracht. Daar vertelde zij dat ze was verkracht. Volgens de dader wilde de vrouw seks met hem. Volgens hem was daarom geen sprake van verkrachting.  

De celstraf is niet alleen opgelegd voor de verkrachting en de diefstal. De man is ook veroordeeld voor een aantal straatroven in Noord-Holland. 

Onze Ambassadeurs