Weinig animo voor open ateliers

Geschreven door Redactie

Kunstenaars van Ateliers de Steiger 206 in Almere Haven hielden dit weekend een open dag. Het aantal bezoekers viel dit jaar tegen. Waren er vorig jaar tijdens het Landelijk Atelierweekend zo'n honderd nieuwsgierigen, dit jaar kwamen er amper zeventig mensen kijken naar de kunstwerken.

In de ateliers waren uiteenlopende kunstwerken te zien; van tekeningen van Flevolandse landschappen tot kunst van dode beesten. Veel belangstelling trok het werk van Bertina Slettenhaar die veel met lokaal geproduceerd wol en plastic werkt. Ze is bezig met een groot doek in elkaar te zetten: een kleed met de kerststal die gemaakt is van verschillende gebruikte stoffen. “Heel bijzonder” zegt een bezoeker. “Dat je met een natuurlijk product als wol zo veel verschillende dingen kunt maken”. Verder staan er een kaarshoudertje, een plantenhanger en een kleedje. Allemaal van wol. 

Bijzonder is het werk van bioloog en kunstenaar Sietse van der Wal. In een grote fles is een dode vogel op sterk water gestopt. Van der Wal vond de vogel die door de wieken van een windmolen was doodgemept, bij de dijk op Urk. De kunstenaar wil mensen met zijn werk aan het denken zetten. “We leven met zestien miljoen mensen op een postzegel maar er is nog veel natuur te vinden en soms botst dat met elkaar”.

Onze krant nog niet ontvangen?