Poolse filmmiddag - Cicha Noc (Silent Night)

Geschreven door Redactie

Op zaterdag 7 december van 14.00 tot 15.45 uur organiseert de nieuwe bibliotheek een Poolse filmmiddag, in samenwerking met Stichting Pools Podium: een stichting met het doel de Poolse cultuur te promoten in Nederland.

Welke film er vertoond wordt?

Dat is Cicha Noc: Silent Night. Een kaartje kost € 7,75 voor leden en € 9,25 voor niet-leden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website (www.denieuwebibliotheek.nl/actueel/het-nieuwe-filmhuis) of bij de klantenservicebalies in de bibliotheken. 

 

Over Cicha Noc 

In Cicha Noc (Silent Night) volg je Adam, een jonge man die in het buitenland werkt. Adam bezoekt tijdens de Kerstdagen onverwachts familie in zijn geboortedorp in Oost-Polen. Ondanks vroegere conflicten met zijn vader en broer wordt hij hartelijk ontvangen door iedereen. Adam heeft wat nieuws te vertellen: hij wordt binnenkort vader. Alleen kan op dat moment niemand in huis voorzien wat voor grote gevolgen dit vaderschap zal hebben. 

 

Cicha Noc is nog nooit eerder in Nederland vertoond. De film is Pools gesproken met Engelse ondertitels. 

 

Over Stichting Pools Podium 

Stichting Pools Podium is in 1992 opgericht met het doel om de Poolse cultuur te promoten in de breedste zin van het woord. In de loop van de jaren zijn er tal van evenementen in Nederland georganiseerd, zoals theatervoorstellingen, filmfestivals, concerten, cabaret etc. Hiernaast heeft Pools Podium ook de Nederlandse cultuur in Polen gepromoot met de organisatie van Nederlandse culturele dagen, tournees van Nederlandse artiesten en de projectie van Nederlandse films in Poolse bioscopen. 


Onze Ambassadeurs