Tabakszaak sluit na 33 jaar de deuren

Geschreven door Redactie

Tabakszaak Point Fumée op het Stationsplein in Almere Stad gaat na 33 jaar dicht. De eigenaar gaat met pensioen.

Sinds maart 1986 zat de zaak pal naast het station Almere Centrum. "We begonnen in 1984 in een noodkeet vlakbij wat nu de Zadelmakerstraat is. Toen bestond die straat nog niet eens!", vertelt eigenaar Jules Otten. Samen met zijn vrouw, broer en dochter runt hij de tabakszaak aan het Stationsplein. 

Onder klanten is de zaak een begrip. "Ze nemen de tijd voor je", vertelt een klant. "Als ik boos naar binnenloop, kom ik er altijd weer blij uit", zegt een ander. 

Nieuwe tabakszaak 

Een beetje moeilijk vindt Otten het wel, maar hij kijkt ook uit naar zijn pensioen. "Ik heb hard gewerkt en kan nu meer met de boot varen." De nieuwe eigenaar wil ook een tabakszaak op de locatie openen. Wanneer die zaak opengaat, is niet bekend.