Sinterklaastaart

Geschreven door Redactie

Maak een Sinterklaastaart van al je overgebleven snoepgoed. 

Je kunt je kruidnoten en chocoladeletters natuurlijk ook gewoon opsmikkelen, maar hoe leuk is het om van al je overgebleven Sint snoep een taart te maken.   

Wat heb je nodig?  

• 250 gr kruidnoten  

• 125 gr ongezouten roomboter  

• 400 gr roomkaas  

• 200 ml slagroom  

• 50 gr kristalsuiker  

• 150 gr aan witte chocoladeletters  

 

1. Doe de kruidnoten in een keukenmachine en maal deze helemaal fijn.  

2. Smelt boter op laag vuur en meng deze met de kruidnoten kruimels.  

3. Vet de bakvorm goed in en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem.  

4. Hak nu je chocoladeletter in stukjes en laat deze au bain-marie smelten. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los en meng met de slagroom tot een luchtig geheel. Meng als laatste de gesmolten chocolade door het roommengsel.  

5. Giet het mengsel bovenop de kruidnoten bodem.  

6. Zet nu je taart voor minimaal vier uur in de koelkast.  

7. Na het opstijven is het tijd voor de versiering. Om de taart te versieren kun je alles gebruiken wat jij lekker vindt. Bijvoorbeeld schuimpjes, jelly beans of pepernoten.  

8. Smikkelen maar! 

Onze Ambassadeurs