Acht jaar PoortNieuws – de verbindende factor

Geschreven door Redactie

Tien jaar geleden waren de eerste huizen in het jonge stadsdeel Poort opgeleverd.

Die eerste winters waren echte winters, met een pak sneeuw over de bouwgrond.

Wij noemden het gekscherend ‘Nova Zembla’ en vierden iedere nieuwe aanwinst – van de brievenbus in de wijk tot een heel nieuw treinstation.

Om de bewoners en ondernemers te informeren, en zowel met elkaar als met hun stadsdeel te verbinden, startte Suzan Breedveld in 2011 een full colour magazine: ‘PoortNieuws’. De eerste editie telde 32 pagina’s met een oplage van 3800 exemplaren. Nog wat onwennig verspreidde zij deze over de brievenbussen van Poort.

Aankomende decembermaand mogen mensen zich verheugen op PoortNieuws26, inmiddels in een oplage van 8600 exemplaren gedrukt en door 30 vrijwillige bezorgers zorgvuldig huis-aan-huis bezorgd. PoortNieuws is een begrip geworden onder de bewoners van Almere Poort. Zoals altijd nieuwsgierig naar de nieuwste bouwplannen, creatieve ondernemingen en initiatieven in de buurt. En mocht het weer een strenge winter worden – wij hoeven niet meer met een zaklamp over de bouwvlaktes de weg te zoeken naar onze huizen, want we hebben inmiddels bestrating en straatverlichting!

www.almerepoortnieuws.nl

Onze Ambassadeurs