Almere City FC moet oppassen voor ‘De Bloedkuul’

Geschreven door Redactie

Almere City FC speelt komende vrijdag de laatste uitwedstrijd van 2019.

In Stadion De Goffert neemt de ploeg van trainer Ole Tobiasen het op tegen NEC Nijmegen.

De Flevolanders hopen in ieder geval op een beter resultaat dan vorig seizoen. Toen werd het 5-0 voor de gastheren. 

Onder barre weersomstandigheden boekte Almere City FC afgelopen vrijdag een ruime overwinning op TOP Oss. De ploeg van trainer Ole Tobiasen won met 3-0 van de Brabanders. Dat deden de Flevolanders met Radinio Balker en Thomas Verheydt in de basis. Beide spelers keerden terug in het Yanmar stadion na lang blessureleed. Verheydt kreeg de City-supporters al snel op de banken. De aanvaller had slechts drie minuten nodig om zijn naam op het scorebord te zetten. 

Tegenstander NEC Nijmegen beleefde afgelopen vrijdag een teleurstellende avond. Uit bij Excelsior verloor de ploeg van François Gesthuizen met 2-1. Door die nederlaag is het gat tussen de Almeerders en de Gelderlanders teruggebracht tot twee punten. Een belangrijke pot dient zich dus vrijdag aan. 

De Flevolanders moeten in De Goffert waken voor aanvaller Jonathan Okita. Met vijf doelpunten en vier assists is hij de meest productieve speler in de selectie van de Nijmegenaren. 

Historie 

De geschiedenis tussen beide ploegen is niet in het voordeel van de bezoekers. Almere City FC doet de naam ‘Bloedkuul’ namelijk eer aan, het wist uit bij NEC nog nooit te winnen. Vorig seizoen kreeg City een optater en verloor het met maar liefst 5-0. Het was een van de laatste wedstrijden met Michele Santoni aan het roer. 

Spelers die voor beide clubs actief waren 

Een speler met een NEC-verleden in de huidige Almere City FC selectie is doelman Joshua Smits. De 27-jarige sluitpost stond vier jaar onder contract in Nijmegen, waarin hij door blessureleed slechts 45 wedstrijden in actie kwam. In zijn eerste jaar beleefde hij zijn topjaar, waarin hij bijna alles speelde en promoveerde naar de Eredivisie. 

In de selectie van de tegenstander vinden we juist een speler die de tegengestelde weg bewandelde. Tom Overtoom droeg tussen 2016 en 2018 het shirt van de Almeerders. De middenvelder speelde 57 wedstrijden, waarin hij elf keer scoorde en negen keer aangever was. Vorig seizoen maakte hij de overstap naar Nijmegen. 

Kaarten voor de laatste uitwedstrijd van 2019 zijn hier te verkrijgen. Verkoop loopt op wedstrijddag tot 16:00 uur. 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs