Rondje langs de velden: Onder-13 hard op weg naar promotie

Afgelopen weekend kwam er weer een aantal teams uit de Loogman Carwash Football Academy in actie.

We maken een rondje langs de velden.

O19

Almere City FC O19 ontving afgelopen weekend de leeftijdsgenoten van Vitesse. In een strijd tegen de onderste plaatsen werd het 3-4 in het voordeel van de Arnhemmers. De Flevolanders begonnen goed aan de wedstrijd en hadden slechts drie minuten nodig om het net te vinden. Die voorsprong was van korte duur. In de zesde minuut kwamen de Gelderlanders namelijk al op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker kwam de ploeg van Theo Janssen ook nog voor rust op voorsprong. In de tweede helft werd de marge uitgebreid tot 1-3 en zelfs 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld. In de 69ste minuut wist City op 2-4 te komen en kon de ploeg van Tim Bakens hopen op een resultaat. Een paar minuten later kwamen de Almeerders terug tot 3-4 en keerde de spanning definitief terug in de wedstrijd. Helaas voor de ploeg uit de polder bleef de gelijkmaker uit.

O15

De O15 van Almere City FC won afgelopen weekend het spannende duel uit bij Zeeburgia. Dit duel eindigde uiteindelijk in een 0-1 overwinning voor de ploeg van Robin Sack. Door dit resultaat klimt City over AFC 34 en staat het geposteerd op een zesde positie. Komende zaterdag spelen de Flevolanders de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen thuis tegen hekkensluiter Roda JC.

O13

Almere City FC O13 speelde net als de O15 tegen Zeeburgia. Op het eigen sportcomplex werd het 3-2 in het voordeel van de Flevolanders. Door deze overwinning hebben de Almeerders nu evenveel punten behaald als de Amsterdammers. Laatstgenoemden hebben echter nog wel een iets beter doelsaldo. Komende zaterdag speelt de ploeg van Marciano Nonneman uit bij Alphense Boys. Bij winst maakt City kans om zich veilig te stellen van promotie naar de Eredivisie.