Nieuwe woningen in centrum Almere Haven

Geschreven door Redactie

In het centrum van Almere Haven komen 22 appartementen boven supermarkt Vomar aan de Kruisstraat. De kantoren die nu boven de winkel zitten, worden omgebouwd. Ook de winkel zelf wordt groter. Er komt 400 vierkante meter bij.

Volgens de aan de winkelketen gekoppelde vastgoedorganisatie, is nog niet duidelijk of het huur- of koopappartementen worden. Mochten het huurwoningen worden dan zijn die sowieso boven de 800 euro huur per maand. De gemeente Almere bevestigt dit en zegt dat het voor het evenwicht van het woningaanbod in het centrum van belang is dat er geen sociale huurwoningen komen. "Door te kiezen voor het middensegment kan de ontwikkelaar zowel de senioren als jonge tweeverdieners bedienen."

Naast de kantoren van de Vomar die omgebouwd worden, komen er ook vijf woningen in de voormalige apotheek aan de Markt in Haven. Over de woningen boven de supermarkt is in februari een informatiebijeenkomst.


Onze krant nog niet ontvangen?