Blik op de toekomst voor ondernemers

Geschreven door Redactie

De corona crisis is ook voor veel Almeerse ondernemers een onzekere tijd. De VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) probeert haar leden zo goed mogelijk te ondersteunen, maar maakt zich tegelijk ook zorgen over wat de gevolgen van deze crisis zijn voor de vele ondernemers die het nu moeilijk hebben.

Over faillissementen binnen haar vereniging heeft Kimberley Valentien nog niet gehoord, maar dat veel ondernemers het zwaar hebben, dat is goed te merken. Valentien geeft aan dat het uitstel van betalingen juist zorgt voor ook een uitstel van de problemen. "Hoe moeten de mensen zonder omzet over een aantal maanden de stuwdam van facturen wel ineens kunnen voldoen? Ik maak me daar echt wel zorgen over."

De VBA probeert in deze tijd er zo goed mogelijk te zijn voor haar leden, op wie de corona crisis allemaal op hun eigen manier impact heeft. "De VBA heeft veel verschillende leden, maar we merken dat met name de Zzp'ers en de kleine bedrijven de grootste klappen krijgen." vertelt Valentien. "Zij hebben weinig buffer en als er bij hen een of twee opdrachten wegvallen, is de schade al groot. Aan de andere kant zien we ook dat ondernemers creatief zijn in deze tijd en sommigen plukken daar zelfs de vruchten van. Maar dat zijn echt uitzonderingen. Het merendeel wordt hard geraakt."