Beheers je gewicht in december

Geschreven door Redactie

De feestmaand een vrijbrief om onbeperkt te eten? 

December is dé maand van de feestjes, het lekkere drinken en vooral “onbeperkt” eten.

Doe het anders dit jaar en wacht niet tot januari, blijf gewoon op gewicht en geniet ervan! 

Je gewicht beheersen tijdens de feestdagen 

Het is zo zonde om in december 4 kilo aan gewicht bij te snoepen die er in januari weer af moeten, maar alle lekker hapjes afslaan is natuurlijk ook geen optie! Doe dan ook je best om op gewicht te blijven. Het extra gewicht kom echt niet van die twee kerstdiners, maar vooral door al die lekker chocolaatjes op tafel, de drie kerstborrels en alle extra alcohol op al die feestjes. Bewegen is dan het toverwoord om het een beetje onder controle te houden! 

Meer bewegen als je meer eet 

Hoe meer energie er in je lichaam wordt verbrand, hoe meer je kunt eten zonder aan te komen. Een vrouw kan gemiddeld 2000 calorieën per dag nuttigen en gewoon op gewicht blijven. Wanneer zij een half uurtje matige cardio doet dan worden er gauw 400 calorieën verband. Zo kun je dus al 2400 calorieën nuttigen en toch op gewicht blijven! Mannen hebben wat meer geluk, zij kunnen 2500 calorieën nuttigen en op gewicht blijven, dus met een beetje extra beweging kun je al gauw naar 3000 toe.  

Geniet van iedere hap 

Het klinkt misschien te makkelijk, maar het werkt echt! Ga langzamer eten en extra genieten. Ten eerste proef je alles intenser waardoor je er eerder genoeg van hebt en in de tweede plaats heeft je lichaam gemiddeld 20 minuten nodig om aan je hersen door te geven dat er eten in je maag is beland. Als je langzamer eet, krijg je in die 20 minuten minder binnen en voel je je eerder vol met minder eten. 


Onze Ambassadeurs