Kerstcadeau in verschiet voor Almere City FC?

Geschreven door Redactie

Almere City FC speelt vrijdag de laatste wedstrijd van 2019 thuis tegen Roda JC. In het eigen Yanmar Stadion hoopt de ploeg van trainer Ole Tobiasen de eigen supporters een mooi kerstcadeau te geven.

Het was een historische overwinning afgelopen vrijdag op bezoek bij NEC Nijmegen. Almere City FC won voor het eerst op bezoek in Stadion De Goffert. De drie punten tegen de Gelderlanders betekenden ook het eerste gewonnen uitduel van het seizoen. Door de zege van de Almeerders is de ploeg van Ole Tobiasen over NEC heen geklommen naar de negende positie. Door de overwinning staan ze slechts drie punten verwijderd van de nummer zes op ranglijst. Het geeft eens te meer aan dat de niveauverschillen tussen de Keuken Kampioen Divisie-ploegen klein zijn.

Tegenstander Roda JC zit momenteel in een lastige fase. De Limburgers wachten al zeven wedstrijden op een overwinning en pakten slechts vier punten in die periode. Afgelopen weekend speelde de ploeg van Jean-Paul de Jong thuis met 2-2 gelijk tegen Jong AZ.

Onderlinge historie

Almere City FC en Roda JC speelde zeven keer eerder tegen elkaar. Daarin wisten de Flevolanders drie keer te winnen, werd het twee maal gelijk en zegevierden de Limburgers twee keer. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de eerste speelronde van dit seizoen. Een gelijk opgaande wedstrijd in het zuiden des lands eindigde toen in 1-1. Doelpunt aan Almeerse zijde kwam op naam van Youri Loen, die een vrije trap op fraaie wijze binnenschoot. Die wedstrijd betekende ook een mooi moment voor spits Jelle Goselink. De 20-jarige aanvaller maakte zijn debuut voor Almere City FC met een basisplaats.

De grootste overwinning die werd geboekt op de Koempels was op 21 november 2014. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. In Limburg werd het 1-4 voor Almere City FC. Vincent Janssen was destijds de grote man met twee goals en twee assists.

De laatste overwinning van City op Roda JC vond ook dit kalenderjaar plaats. In februari. In het Parkstad Limburg Stadion werd het 1-2 voor City. Destijds waren het verdedigers Bram van Vlerken en aanvoerder Damon Mirani die de doelpunten verzorgden.

Waar de ploeg van Ole Tobiasen nooit verloor op bezoek in Kerkrade, wisten de Flevolanders in eigen huis nooit te winnen van Roda JC.

Engelse glorie 

Bij Almere City FC is aanvaller Shayon Harrison het meest trefzeker aan Almeerse zijde. De oud-speler van Tottenham Hotspur was dit seizoen al goed voor zeven doelpunten en twee assists. Ook bij Roda JC is het een Engelsman die het doel het vaakst wist te vinden: Ike Ugbo. De 21-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over vanuit de Chelsea-opleiding. Zijn verblijf in Kerkrade pakte tot nu toe goed uit. In achttien duels voor de Limburgers kwam hij al tien keer tot scoren en leverde hij één assist.



Onze Ambassadeurs