Almere City FC knallend het jaar uit met vuurpijl Loen

Geschreven door Redactie

Almere City FC sluit kalenderjaar 2019 af met drie overwinningen op rij.

De Almeerse brigade wint de laatste thuiswedstrijd voor nieuwjaar met 2-0 van Roda JC. Een vuurpijl van Youri Loen zet de thuisploeg op het goede spoor.

Observeren en geplaatst knallen; Youri Loen is op z’n best als de bal net buiten het strafschopgebied ligt. Vijf minuten voor rust plaatst hij de bal met een mooie vrije trap achter Roda JC doelman Muyters. Net zoals hij dat in de uitwedstrijd tegen Roda JC al eens flikte.

City FC krijgt met de knal loon naar werken. Het is de eerste helft veel beter dan de opponent uit Zuid-Limburg. Met de gloednieuwe hoofdtribune als decor, gaat Almere City FC het eerste half uur als de brandweer. Levendig, gevaarlijk en met een sterke drang naar voren. Doelpogingen zijn talrijk. Wat te denken van een kopbal van spits Thomas Verheydt, die maar rakelings over suist. Of het afstandsschot van Anwar Bensabouh dat maar met moeite gekeerd wordt door Roda JC-keeper Muyters. Ook Faris Hammouti en Nick Venema komen tot schoten, maar doelpunten vallen er niet. Tegelijkertijd rinkelen die periode aan de overkant ook alarmbellen. Want als de opponent aan de wurggreep van Almere weet te ontkomen, is het gevaarlijk.

Almere City FC heeft na rust een kwartier nodig om de 2-0 tegen de touwen te jassen. Een droog schot van Nick Venema lijkt houdbaar, maar verdwijnt toch achter doelman Muyters. Het publiek zit er op te wachten, want Almere City FC is heer en meester in het Yanmar Stadion. Loen is kort na rust dichtbij zijn tweede treffer, met een corner die een wilde curve neemt en bijna de doelman van Kerkradenaren verrast. In totaal lijken vier corners van Loen de tweede helft op miraculeuze wijze in het doel te verdwijnen. Ook Kip deelt mee in de verrassingen: een mislukte voorzet valt op de lat en redt Roda JC.

In de slotfase denkt Nick Venema nog zijn tweede te maken, maar arbiter Cantineau oordeelt dat de buitenspeler vlak daarvoor met een overtreding de bal heeft veroverd op de keeper.

Almere City FC mag nu enkele weken op adem komen. Na de winterstop hervat het de competitie met een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. De week daarna, op vrijdag 17 januari, is de Stadium Warming Party, waarbij de nieuwe tribunes eindelijk in gebruik worden genomen. Kaarten voor deze happening zijn verkrijgbaar via tickets.almerecity.nl